Logo

Majstori destiliranja u Absolutu strpljivo su usavršavali svoju najbolju votku. Proizvedena je iz pšenice koje dolazi s jedinstvene lokacije i ručno destilirana u autentičnoj bakrenoj posudi iz 1921. godine.

  • Absolut Elyx

    To je najbolja votka koju Absolut može ponuditi. Osvajačica dvostruke zlatne medalje na natjecanju 2013 San Francisco World Spirits competition, od mogućih 100 bodova Absolut Elyx osvojila je 96 bodova. Absolut Elyx luksuzna je votka napravljena po principima kvalitete, integriteta i umijeća izrade. Destilirana u Ahusu, u ručno izrađenom restauriranom bakrenom kotlu iz 1921. godine, od jedinstvene zimske pšenice i iznimno čiste vode iz dubine od 120 m, netaknuta ljudskom rukom i tehnologijom, jednim izvorom = one source. Od zrna do punjenja u boce Absolut Elyx tijekom proizvodnje pod stalnim je nadzorom, a sve se radi i kontrolira ručno bez upotrebe računala. Znanje i iskustvo, čiste sirovine i vrhunska tehnologija doprinijele su da je votka Absolut Elyx proglašena najboljom na svijetu. Litraža: 0,70 l / Alkohol: 42,30 %

Absolut Elyx PRIČA

Povijest Absolut votke datira u 19. stoljeće i odnosi se na Larsa Olssona Smitha, koji je bio poznat kao »kralj votke«. Već s 14 godina je kontrolirao trećinu prodaje tržišta alkoholnih pića u Švedskoj. Godine 1879. Smith je započeo s proizvodnjom svog najvećeg majstorstva – Absolut Rent Bränvin, potpuno čiste votke. Absolut votka je švedska votka, napravljena isključivo od prirodnih sastojaka i, za razliku od nekih drugih votki, ne sadrži dodani šećer. Zapravo, Absolut votka je toliko čista, koliko votka može biti. Bez obzira na to, ima prepoznatljivi okus: bogat, pun i složen, ali istovremeno gladak i mekan, s izrazitim karakterom zrnja nakon kojeg slijedi dašak sušenog voća.

Proizvedena je samo od zimske pšenice i čiste proljetne vode, koja je dobivena iz punionice vlastitog izvora. Voda dolazi iz Åhusa, iz dubokog bunara koji je zaštićen od nečistoća. Zimska pšenica koja raste na poljima u Åhusu, razlikuje se od drugih usjeva. Posijana je u jesen, a žanje se sljedeće godine. Zimi raste pod švedskim snijegom i razvija svoje čvrsto žito. Votka je napravljena od 100-postotno prirodnih sastojaka i nema dodanog šećera. Neprestana destilacija stvara premium votku koja je iznimno glatka, a Absolut votka je destilirana više od 100 puta te zato predstavlja potpunu osnovu za kreativno miješanje pića.

Okusi: Absolut Elyx.

Novosti

22.3.2024

Pernod Ricard pokreće novu digitalnu kampanju za svoju vodeću inicijativu odgovornog konzumiranja: Pijte više vode

Pročitaj više

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svjetskom poslovnom vijeću za održivi razvoj

Pročitaj više

21.2.2024

Pernod Ricard objavljuje novu upravu za održivost i odgovornost

Pročitaj više