Tržišno komuniciranje

Pernod Ricard u svijetu

Grupa Pernod Ricard svoj uspjeh postiže zahvaljujući neprestanom unapređenju i jačanju interne organizacije te širenju i integraciji svog portfelja marki s najuspješnijim svjetskim markama pića. Pernod Ricard može se općenito pohvaliti s najvećim asortimanom prestižnih robnih marki u ovoj industriji.

Sa svojom globalnom razgranatom distribucijskom mrežom Pernod Ricard prisutan je u 70 država svijeta. Grupa Pernod Ricard po prodaji je na prvom mjestu u Europi, na Bliskom Istoku, Pacifiku, te u Srednjoj i Južnoj Americi. Kupnjom votke Absolut poduzeće je snažno učvrstilo svoj položaj i u Sjevernoj Americi, gdje je po prodaji na izvrsnom drugom mjestu.

Grupa Pernod Ricard ovom posljednjom kupovinom samo je ojačala svoj položaj među vodećim poduzećima u svjetskoj industriji vina i jakih alkoholnih pića.

Tajna uspjeha

Pernod Ricard fokusira se na održivi rast putem svog velikog portfelja međunarodnih robnih marki i njihovoj premiumizaciji. Strategija poduzeća Pernod Ricard temelji se na četiri ključne postavke: investicija u strateške globalne robne marke, premiumizacija asortimana, otvaranje novih tržišta (Kina, Indija, Rusija, Brazil, Meksiko, srednja Europa itd.) i stalan razvoj. Pernod Ricard već više od 30 godina niže poslovne uspjehe koji se temelje na timskoj stručnoj suradnji, pripadnosti dioničara i decentraliziranoj organizaciji poduzeća.

Grupa je predana politici stalnog razvoja te potiče umjereno i odgovorno konzumiranje svojih proizvoda. Odgovornost poduzeća također se izražava usklađivanjem ekonomskog razvoja i očuvanja okoliša, očuvanja vode i energije, kao i smanjivanju količine otpada, te poticanjem reciklaže.

MARKE PERNOD RICARD

Portfelj poduzeća fokusira se na premium i super premium marke pića. Poslovanje se temelji na 36 ključnih robnih marki koje zajedno tvore kuću marki Pernod Ricard.
Posjetite globalno stranico

Posljednje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard pokreće novu digitalnu kampanju za svoju vodeću inicijativu odgovornog konzumiranja: Pijte više vode

Pročitaj više

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svjetskom poslovnom vijeću za održivi razvoj

Pročitaj više

21.2.2024

Pernod Ricard objavljuje novu upravu za održivost i odgovornost

Pročitaj više