Pernod Ricard objavljuje novu upravu za održivost i odgovornost

21.2.2024

Pernod Ricard objavljuje novu upravu za održivost i odgovornost

Pernod Ricard danas objavljuje da će Maria Pia De Caro, trenutno izvršna potpredsjednica za operacije i članica Izvršnog odbora Grupe, sada biti također zadužena za korporativnu društvenu odgovornost Grupe i nositi titulu izvršne potpredsjednice za Integrirane operacije i održivost & odgovornost (S&R).

"Danas se ne može voditi globalni tim za operacije bez da je održivost u prvom planu. To je dio načina na koji radimo u Pernod Ricardu, stalni napor da imamo pozitivan utjecaj na ljude i naš planet. Izuzetno sam počašćena što sada držim ove odgovornosti u Izvršnom odboru Pernod Ricarda kao izvršna potpredsjednica za Integrirane operacije i S&R i vrlo sam uzbuđena oko onoga što ćemo zajedno postići, i u Pernod Ricardu i unutar šire industrije."

Noemie Bauer, prethodno zadužena za održivost poslovanja, imenovana je za Glavnog direktora za održivost (CSO), koji izvještava Marii Pii De Caro. Noémie nadgleda strateško usmjerenje i globalnu implementaciju plana Grupe za održivost & odgovornost 'Dobra vremena iz dobrog mjesta' i vodi tim stručnjaka za održivost u područjima djelovanja za klimu, regenerativnu poljoprivredu, upravljanje vodom, cirkularnost, društvenu održivost, izvještavanje i angažman.

Maria Pia je počela raditi u Pernod Ricardu 2023. godine, donoseći sa sobom 30-godišnju međunarodnu karijeru u lancu opskrbe i operacijama. Maria Pia je vodila inženjerske, proizvodne, M&A i timove za transformaciju lanca opskrbe za brojne međunarodne FMCG kompanije. Prije pridruživanja Grupi, obnašala je nekoliko voditeljskih uloga u operacijama u Procter & Gamble, Mondelez, Unilever i Nomad Foods u Italiji, Belgiji, Nizozemskoj, Kini i Velikoj Britaniji.

Noémie se pridružila Pernod Ricardu 2011. godine u New Yorku i obnašala je nekoliko pozicija u Grupi, uključujući Direktora za održivo poslovanje i Menadžera za CSR & javne poslove za Amerike. Diplomirala je pravo i menadžment na Pravnom fakultetu UCLA, gdje je studirala okolišno pravo, Sveučilištu Pariz II Panthéon-Assas i Sveučilištu Pariz I Panthéon-Sorbonne; i primljena je u Odvjetničku komoru države New York.

Posljednje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard pokreće novu digitalnu kampanju za svoju vodeću inicijativu odgovornog konzumiranja: Pijte više vode

Pročitaj više

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svjetskom poslovnom vijeću za održivi razvoj

Pročitaj više

21.2.2024

Pernod Ricard objavljuje novu upravu za održivost i odgovornost

Pročitaj više