THE GLENLIVET FOUNDER’S RESERVE: POKLON IZVORNOJ VIZIJI

19.5.2015

THE GLENLIVET FOUNDER’S RESERVE: POKLON IZVORNOJ VIZIJI

Founder’s Reserve personificira srce i dušu kuće viskija The Glenlivet. Odaje počast izvornoj viziji osnivača i oca marke, Georgea Smitha.

On je destileriju The Glenlivet Distillery osnovao već 1824. godine, a bila je prva koja proizvodi viski ove izuzetne kvalitete. Viskiji kuće The Glenlivet pomogli su postaviti standarde malt viskija. Samo najbolji među njima zaslužuju nositi ime „The Glenlivet" viski.

The Glenlivet Founder's Reserve je inspiracija ove izvorne vizije otprije 200 godina. Destilacija u onim bakrenim kotlovima posebnog oblika, kako ih je zasnovao još George Smith, stvara viski jednokratnog i klasičnog voćnog stila, po kojem je The Glenlivet poznat.

Tradicionalno viski u prvom punjenju sazrijeva u prvorazrednim američkim hrastovim bačvama, što u njemu naglašava slatkoću te mu daje nježnu notu.

Viski u gradu Glenlivet ima dugu povijest. Glenlivet je posebno mjesto u Speysideu. U prijevodu s galskog jezika ime znači „dolina onoga što teče

PREMA IZVORNOJ VIZIJI OCA I OSNIVAČA GEORGEA SMITHA, THE GLENLIVET
VEĆ OD 1824. GODINE PROIZVODI VISKIJE IZUZETNE KVALITETE.


profinjeno". Oni koji su kraju dali ime, vjerojatno su mislili na rijeku Livet, koja izvire visoko u planinama Ladder te se na svojem putu pridružuje rijeci Avon.
Međutim, ovom dolinom također teče nešto što je traženo već stoljećima: viski.

Na početku 19. stoljeća, kada su zbog visokih poreza iznikle ilegalne destilerije, magloviti su vrhovi i skrivene kotline nudile mnogo mjesta za skrivanje za krijumčare koji su se skrivali pred poreznicima.

Ako biste upitali njih, oni bi vam rekli da je nagrada vrijedna rizika: viskiji koji su bili destilirani u toj dolini bili su zaista bez usporedbe. Viski iz Glenliveta zahtijevao je čak kralj George IV. kada je posjetio Škotsku 1822. godine. Većina ljudi bila je iznenađena što je kralj zahtijevao nelegalan i tada još neafirmiran lokalan viski. Ali ne svi: George Smith prepoznao je priliku i pravu vrijednost odličnog viskija i započeo priču The Glenlivet.

The Glenlivet Founder’s Reserve nastavlja tradiciju destilerije te je primjeren poklon njegovom osnivaču i vizionaru, Georgeu Smithu.

Posljednje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard pokreće novu digitalnu kampanju za svoju vodeću inicijativu odgovornog konzumiranja: Pijte više vode

Pročitaj više

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svjetskom poslovnom vijeću za održivi razvoj

Pročitaj više

21.2.2024

Pernod Ricard objavljuje novu upravu za održivost i odgovornost

Pročitaj više