PORUKA U BOCI

27.7.2016

PORUKA U BOCI

Taman, samo u obrisima vidljiv, oblik boce. Sama po sebi ikona, poznata u cijelom svijetu!

REVOLUCIJA ABSOLUT VOTKE

Taman, samo u obrisima vidljiv, oblik boce. Sama po sebi ikona, poznata u cijelom svijetu!

Saznajmo kako je sve zajedno uopće krenulo.

Vratimo se natrag u 1970. godinu. Tada je Absolut još bio poznat pod imenom Absolut Rent Brännvin. Još prije nego je švedska votka uopće stigla do obala Sjedinjenih Država, ondje je već bila aktivna ekipa sa samo jednim ciljem: „Stvoriti novi, revolucionarni oblik koji će odstupati u američkim barovima."

Njihov je izazov stvorio nov, osvježavajući i drukčiji oblik boce koju do tada još nije bilo moguće vidjeti.

Oglašavatelj i dizajnerski stručnjak Gunnar Broman nekoliko je mjeseci razmišljao o novom i profinjenom obliku boce, ali njegovo razmišljanje nije urodilo plodom. Radio je nacrte i nacrtao nebrojeno mnogo skica, no prava je ideja uzmicala.

Krenuo je djelomično potišten u šetnju jednim od najstarijih kvartova Gamla Stanom u švedskom Stockholmu kada je na prozoru antikvarijata ugledao tradicionalnu bocu koja se koristila u ljekarnama u 18. stoljeću. Bio je iznenađen. Osjetio je pomak!

"BITNA JE UNUTRAŠNJOST I TO JE ONO ŠTO VRIJEDI!"

Umjesto velikih papirnatih etiketa na boci, ekipa je razmišljala o dizajnu boce koji bi već sam po sebi izražavao kvalitetu i čistoću votke. Tako su se odlučili za revoluciju i tiskali izravno na bocu.

Kaligrafiju i logotip Absoluta tiskali su plavom bojom koja simbolizira čistoću votke te naravno siluetu švedskog kralja i osnivača votke Absolut Larsa Olssona Smitha.

Nakon razbijanja stereotipa dizajna, votka Absolut proputovala je svijet i postala svima dobro poznata ikona koja živi i danas!

Po razbitju stereotipov oblikovanja, je Absolut vodka prepotovala svet in postala vsem dobro znana ikona, ki živi še danes!

Posljednje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard pokreće novu digitalnu kampanju za svoju vodeću inicijativu odgovornog konzumiranja: Pijte više vode

Pročitaj više

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svjetskom poslovnom vijeću za održivi razvoj

Pročitaj više

21.2.2024

Pernod Ricard objavljuje novu upravu za održivost i odgovornost

Pročitaj više