Pernod Ricard će distribuirati FUJI, Kirinov japanski super premium viski.

5.1.2024

Pernod Ricard će distribuirati FUJI, Kirinov japanski super premium viski.

Pernod Ricard i Kirin Brewery Company, Limited (Kirin Brewery) sretni su što mogu najaviti da su potpisali ekskluzivni ugovor za distribuciju visoko cijenjenog super premijum japanskog viskija FUJI, koji proizvodi Kirinova Grupa, u kontinentalnoj Europi.

Zahvaljujući ovom partnerstvu, koje je stupilo na snagu početkom srpnja 2023., Pernod Ricard će distribuirati brend u 13 tržišta, među kojima su Francuska, Italija, Poljska i mnoge zemlje srednje Europe, te će potencijalno proširiti ovaj popis na druge geografije u kasnijoj fazi.

FUJI je zreli viski proizveden u povijesnoj destileriji FUJI Gotemba, koji utjelovljuje japansko majstorstvo s ponudom tri zrela viskija, Single Grain, Single Malt i Single Blended. Viskiji Kirin Breweryja visoko su cijenjeni u inozemstvu, sva tri viskija kompanije nagrađena su zlatom u kategoriji japanskog viskija na International Spirits Challenge (ISC: International Spirits Challenge 2023), svjetskom natjecanju pića održanom u svibnju ove godine. Tri godine nakon lansiranja na japanskom domaćem tržištu, brend je sada spreman za širenje na više međunarodnih potrošača zahvaljujući opsežnoj distribucijskoj mreži Pernod Ricarda. U posljednjih 10 godina, kategorija super premijum+ japanskog viskija rasla je prosječnom brzinom od c.+20% po volumenu izvan Japana prema podacima IWSR-a.

Pernod Ricard je tijekom gotovo 50 godina postojanja razvio jednu od najopsežnijih distribucijskih mreža u industriji. Ovaj ugovor je drugi takve vrste između Pernod Ricarda i Kirin Breweryja nakon dugogodišnjeg partnerstva za distribuciju burbona Four Roses u Europi i šire.

Ambicija Kirina je učiniti FUJI ambasadorom kategorije japanskog viskija širom svijeta.

O Kirin Holdings Kirin Holdings Company, Limited je međunarodna tvrtka koja posluje u domeni hrane i pića (poslovanja s hranom i pićem), farmaceutskoj domeni (farmaceutska poslovanja) i domeni znanosti o zdravlju (poslovanje znanosti o zdravlju), kako u Japanu tako i širom svijeta.

Kirin Holdings može pratiti svoje korijene do Japan Breweryja koji je osnovan 1885. Japan Brewery postao je Kirin Brewery 1907. Od tada, tvrtka je proširila svoje poslovanje s fermentacijom i biotehnologijom kao svojim osnovnim tehnologijama, te je ušla u farmaceutski posao 1980-ih, sve to nastavljajući biti globalni centri rasta. Godine 2007., Kirin Holdings osnovan je kao čista holding kompanija i trenutno se fokusira na jačanje svoje domene znanosti o zdravlju.

Pod Kirin Group Vision 2027 (KV 2027), dugoročnim upravljačkim planom pokrenutim 2019., Kirin Group teži postati "globalni lider u CSV-u stvarajući vrijednost kroz naš svijet hrane i pića do farmaceutike." U budućnosti će Kirin Group nastaviti koristiti svoje snage za stvaranje i društvene i ekonomske vrijednosti kroz svoja poslovanja, s ciljem postizanja održivog rasta vrijednosti tvrtke.

Posljednje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard pokreće novu digitalnu kampanju za svoju vodeću inicijativu odgovornog konzumiranja: Pijte više vode

Pročitaj više

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svjetskom poslovnom vijeću za održivi razvoj

Pročitaj više

21.2.2024

Pernod Ricard objavljuje novu upravu za održivost i odgovornost

Pročitaj više