OTKRIJTE HAVANA CLUB RUMBA SESSIONS: LA CLAVE

2.4.2016

OTKRIJTE HAVANA CLUB RUMBA SESSIONS: LA CLAVE

Dokumentarac vas vodi duboko u srce kubanske rumbe. Havana Club produbljuje svoju obvezu širenja kubanske kulture svijetom uz novi filmski i glazbeni projekt koji istražuje korijene rumbe.

Rumba: mitski afrokubanski žanr temeljen na bubnjevima

Prošlo je ljeto Havana Club angažirala Gillesa Petersona, radijskog voditelja na BBC-ju i kuratora albuma Havana Cultura, sa zadaćom da razotkrije tajne rumbe, afrokubanskoga glazbenog žanra iz kojeg se razvila suvremena kubanska glazba.

Na tom su ga putu pratili etnomuzikolog Crispin Robinson, filmski stvaratelj Charlie Inman i kubanski pjevač Daymé Arocena.

Rezultat toga glazbenog putovanja je dokumentarni film pod naslovom Havana Club Rumba Sessions: La Clave.Film istražuje otočnu afrokubansku tradiciju i kolonijalnu prošlost te otkriva povijest glazbenog žanra koji je znatno utjecao na kubansku i ostalu latino glazbu.

Kompilacija remikseva guaguancóa, yambúa i columbije

Rezultat drugog dijela projekta je kompilacija remikseva elektroničkih producenata iz različitih regija u osnovnim stilovima rumbe: guaguancóu, yambúu i columbiji.

Cilj je bio pokazati raznolikost rumbe i mogućnost dijaloga s različitim žanrovima.

Havana Club Rumba Sessions: La Clave bio je prikazan u kinima i brojnim kazalištima u Londonu, Torontu, Birminghamu, Bristolu, Manchesteru i Brightonu.

Najavljene su i projekcije u Berlinu, Rimu, Milanu, Bruxellesu i Parizu.

Više informacija i najave predstava Havana Club Rumba Sessions
Više informacija o projektu Havana Club

Posljednje dodano

10.7.2023

UMAK OD RAJČICA ZA TJESTENINU SA VOTKOM

Pročitaj više

4.2.2023

CONCHA Y TORO DRINKS BUSINESS GREEN AWARDS DOBITNIK 2022

Pročitaj više

17.12.2020

Sretna, zdrava i vesela 2021!

Pročitaj više