MIDSUMMER PARTY

21.6.2016

MIDSUMMER PARTY

Zabava na švedski način? Na dan, odnosno do kasno u noć, kada se čini kao da sunce uopće ne želi zaći iza horizonta? Jeste li spremni za ivanjske krijesove?

Zabava na švedski način? Na dan, odnosno do kasno u noć, kada se čini kao da sunce uopće ne želi zaći iza horizonta? Jeste li spremni za ivanjske krijesove?

ZABAVLJAJTE SE I SLAVITE NA ŠVEDSKI NAČIN NA NAJDUŽI DAN U GODINI.


Dana 21. lipnja nastupa najduži dan u godini. Svi znamo izreku „O Ivanjskoj krijesi sunce se objesi". Ponegdje su ljudi na taj dan palili krijesove kako bi ukazali počast Suncu da ne posustane.

JESTE LI ZNALI?

U Sloveniji su ivanjski krijesovi ponovno zaživjeli u drugoj polovici 19. stoljeća, a slavimo ih na Ivanje. Onda, jeste li spremni? Ponesite cvjetne vijence i slavite! „Noć ispunjena osjećajem avanture!" kažu Šveđani.

GDJE?

Proslava se obično odvija na selu gdje su travnjaci prekriveni poljskim cvijećem koje raste u buketima. Dakle, u vrtu ili nekom parku, na polju, travnjaku, proplanku ili u nekom drugom kutku, što bliže i u suživotu s prirodom.Kako bi večer bila živahnija, dodajte nešto posebno i odredite kodeks odijevanja. Npr. bijela i još jednom bijela, naravno uz dodatke svježeg cvijeća simbolično isprepletenog u krunu.

Nikako se ne smijemo zaboraviti počastiti. Ne smiju nedostajati švedska tradicionalna jela, krumpir u kockicama ili kriškama s vlascem i ostalim božanstvenim začinima. Za kraj si priuštimo i odličnu svježu tortu od jagoda kako bismo sve okuse povezali u cjelinu.

Dotaknimo se malo i dnevnih aktivnosti. Ako želite, dan možete provesti u skladu s narodnim običajima. Bilo uz ples oko majpana ili u nekoj drugoj društvenoj igri.
Šveđani svake godine zajedno nazdrave i zapjevaju „Helan Gar", švedsku tradicionalnu pivsku pjesmu, uz komad kruha namočenog u votku koja ugodno škaklja vaše nepce nakon glavnog jela, odnosno švedski tradicionalni „pickled herring" (ukiseljena haringa). Nakon jela prija opuštanje u sauni, uz bazen ili na plesnom podiju uz vruće ritmove i tijela te dobar koktel u ruci.

Preporučujemo:


Elderflower Collins

Sastojci:
Absolut Vodka
sok od limuna
sirup od bazge
limeta
gazirana voda
Smashed Garden

Sastojci:
Absolut Vodka
mješavina tamnog i svijetlog piva
limun
korijandar
sok od naranče


Posljednje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard pokreće novu digitalnu kampanju za svoju vodeću inicijativu odgovornog konzumiranja: Pijte više vode

Pročitaj više

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svjetskom poslovnom vijeću za održivi razvoj

Pročitaj više

21.2.2024

Pernod Ricard objavljuje novu upravu za održivost i odgovornost

Pročitaj više