MARTELL, NAJSTARIJA KONJAK KUĆA NA SVIJETU PROSLAVILA 300 GODINA

10.10.2015

MARTELL, NAJSTARIJA KONJAK KUĆA NA SVIJETU PROSLAVILA 300 GODINA

U otmjenoj atmosferi Umjetničkog paviljona Martell je proslavio 300 godina postojanja te dočarao uzvanicima eleganciju i raskoš inspiriranu francuskim umijećem življenja.

Zagreb, 1. listopad 2015. – U otmjenoj atmosferi Umjetničkog paviljona Martell je proslavio 300 godina postojanja te dočarao uzvanicima eleganciju i raskoš inspiriranu francuskim umijećem življenja. Ljubitelji Martella uživali su u kušanju slavnog konjaka, specijalitetima s potpisom Priske Thurning, chefa restorana Dubravkin put, ali i u nastupu plesno akrobatske skupine Serpentes koja je svojom izvedbom prikazala bogatu povijest najstarije konjak kuće na svijetu.

Proslavu su uveličali i veleposlanica Francuske u Hrvatskoj, njena ekselencija Michèle Boccoz, međunarodni brend ambasador Christophe Pienkowski, te uvaženi uzvanici iz svijeta umjetnosti, mode, kulture i zabave poput Juraja Zigmana, sestara Boudoir, Martine Felje, Diane Viljevac, Mirana Kurspahića, Ane Stunić, Hrvoja Klobučara i Marijane Batinić.

Gastronomske poslastice osmišljene posebno za ovu priliku podcrtane su okusima i mirisima Martell konjaka. Brend ambasador Pienkowski upoznao je uzvanike s vrstama konjaka te ih poučio tajnama ispijanja „vode života".

Nakon gala večere uzvanici su uživali u ispijanju vrhunskih koktela na bazi Martella, a za profinjeni glazbeni ugođaj pobrinuli su se Ante Gelo i Marko Tolja.

Umijeće življenja

Martell kuća osnovana je 1715., u vrijeme kada je francuski pokret "Art de vivre” bio na samom vrhuncu. Razdoblje je to kada gastronomija i enologija doživljavaju svoj procvat te kada je zanastvo veoma cijenjeno.

Svoju 300-tu godišnjicu postojanja Martell slavi mnogobrojnim inicijativama diljem svijeta koje veličaju umijeće življenja - od spektakularne zabave u dvorcu Versailles do svečanih događanja na kojima se gastronomija sljubljuje s Martellom i pretvara u užitak.

Povodom velike godišnjice predstavljen je i projekt Martell France 300, čija ambasadorica, slavna Diane Kruger odabire 300 uglednih osoba širom svijeta, koji kroz svoje doprinose u gastronomiji, modi i umjetnosti, predstavljaju suštinu francuske umjetnosti življenja u 21. stoljeću.

MARTELL KONJAK

Martellova baština seže u 18. stoljeće kada je Jean Martell osnovao kompaniju, danas, najstariju konjak kuću na svijetu. Od 1715. Martell proizvodi konjak čija kvaliteta je prepoznata diljem svijeta. Potpis kuće Martell može biti sažet u tri elementa: eleganciju, složenost i balans.

Martell konjak nastao je u doba kada je pokret „French Art de Vivre" na samom vrhuncu; razdoblje kada su se gastronomija, tasting i zanastvo slavili sa stilom. I danas se Martellove vizija zasniva upravo na gastronomiji, zanastvu i ispijanju vrhunskog konjaka. Ključna tržišta Martella jesu Azija, Sjedinjene Američke Države, Meksiko i Rusija. Portfelj Martell konjaka čine VS, VSOP, Noblige, Cordon Bleu, XO, Caractere, Distinction, Creation, Chanteloup Perspective, Chanteloup Creation, Cohiba, L’or de Jean Martell, Millesimes 1971.

MARTELL LIMITED EDITION

Povodom 300 godina Martell je lansirao limitirana izdanja. Svako od njih odležalo je u hrastovim bačvama starim 300 godina. Benoit Fil, glavni "umjetnik” kreiranja ukusa, koristio se originalnom korespondencijom Jeana Martella kako bi stvorio mješavine Martell Premier Voyage, along with Martell Cordon Bleu "A Tribute to Martell’s 300 year anniversary”, Martell XO Exclusive Tricentenaire Edition and Martell Assemblage Exclusive of 3 Vintages.

Website: www.martell.com
Facebook: facebook.com/martell
YouTube: youtube.com/martell
Instagram: instagram.com/martellcognac
Hashtag: #Martell300


Posljednje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard pokreće novu digitalnu kampanju za svoju vodeću inicijativu odgovornog konzumiranja: Pijte više vode

Pročitaj više

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svjetskom poslovnom vijeću za održivi razvoj

Pročitaj više

21.2.2024

Pernod Ricard objavljuje novu upravu za održivost i odgovornost

Pročitaj više