HAVANA 7 PONOSNO PREDSTAVLJA "ELLIOTT ERWITT HAVANA CLUB 7 STIPENDIJU"

13.1.2016

HAVANA 7 PONOSNO PREDSTAVLJA "ELLIOTT ERWITT HAVANA CLUB 7 STIPENDIJU"

Elliott Erwitt Havana Club 7 Fellowship je projekt u suradnji Havana Club 7 i slavnog fotografa, Elliotta Erwitta.

Nakon 51 godine ponovno se vratio na Kubu s ciljem fotografiranja kubanskog nasljeđa, koje će zauvijek živjeti.

Osnovna ideja projekta je da fotograf snimi i proda sedam odabranih fotografija, a sredstva idu u fond za financiranje sljedećeg fotografa koji će također posjetiti i fotografirati Kubu te se sredstva za sedam prodanih fotografija ponovno dodijele fondu.

Elliott Erwitt Havana Club 7 stipendija pokrenuta je u rujnu 2015. na fotografskom Unseen festivalu u Amsterdamu. Odaziv obožavatelja fotografije, medija i šire javnosti je bio izuzetan, tako da je vijest dosegla više od 55 milijuna korisnika koji su bili pozvani da posjete mrežne stranice prikazivanjem Elliotovog rada - www.havana-fellowship.com.

„ODUŠEVLJENI SMO SURADNJOM S ELLIOTOM NA OVOM PROJEKTU, JER SE U POTPUNOSTI POKLAPA S NAŠIM KULTURNIM ETOSOM." JENS JAKOBSEN, VODITELJ MARKETINGA NA HAVANA CLUB 7

Jens Jakobsen, voditelj marketinga u Havana Club 7: „Za nas je predivno što možemo u suradnji sa živom legendom dokumentirati državu koja je na svijet donijela naš rum te da ćemo to moći raditi i u budućnosti. Prijenos znanja majstora ruma na sljedeće generacije je od ključnog značaja za našu kulturu i proizvodnju ruma, kao što majstor fotograf prenosi svoje vještine na učenike, čime osigurava preživljavanje obrta i naslijeđa. "

Nakon prezentacije fotografija u Amsterdamu, izložba Elliottovih djela preselila se natrag na Kubu. Djela Elliotta Erwitta, nastala u rasponu od pola stoljeća, predstavljena su 19. studenog i u kontekstu međunarodnoga fotografskog festivala u Havani. Izložba će biti otvorena do kraja siječnja.

Više o projektu

Posljednje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard pokreće novu digitalnu kampanju za svoju vodeću inicijativu odgovornog konzumiranja: Pijte više vode

Pročitaj više

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svjetskom poslovnom vijeću za održivi razvoj

Pročitaj više

21.2.2024

Pernod Ricard objavljuje novu upravu za održivost i odgovornost

Pročitaj više