GILLES PETERSON i HAVANA CLUB predstavljaju: »HAVANA CULTURA: Diskografija 2009. – 2017.«

3.1.2017

GILLES PETERSON i HAVANA CLUB predstavljaju: »HAVANA CULTURA: Diskografija 2009. – 2017.«

Havana Club se ponosi svojim kubanskim korijenima te crpi nadahnuće od tamošnje živahne kulturne scene.

Havana Club se ponosi svojim kubanskim korijenima te crpi nadahnuće od tamošnje živahne kulturne scene.

Rum Havana Club odigrao je iznimno važnu ulogu u jačanju globalne prepoznatljivosti kubanske kulture te je zaslužan za promidžbu suvremenog kubanskog kreativnog izraza u svim njegovim oblicima.

Godine 2009. probudilo se zanimanje za otkrivanje izvrsne i jedinstvene suvremene kubanske glazbene scene, a otada je izdano čak osam albuma. Posljednji album »Anthology« trostruka je vinil ploča koja sadrži dvadeset i tri pjesme koje odražavaju i prikazuju osam godina glazbenog istraživanja i eksperimentiranja.


U suradnji s Havana Culturom Gilles Peterson prvi je put otputovao na Kubu 2008. godine kako bi izvidio tamošnju »underground« glazbenu scenu i poradio na svojemu novom albumu. I dok nekima na spomen Kube prvo na pamet padaju salsa ili klupski život, u međuvremenu je ondje stasala cijela jedna nova generacija umjetnika s novim idejama, koji su jedva dočekali priliku podijeliti svoj talent s čitavim svijetom.

Taj prvi izlet na Kubu označio je početak međusobne suradnje Petersona, izdavačke kuće Brownswood i havanske klupske scene, koja traje već osam godina.

Havana Club ponosi se svojim kubanskim korijenima zato što se Havana diči jednom od najživahnijih kulturnih scena na svijetu, što posebno vrijedi za glazbenu scenu. Bili su spremni staviti u prvi plan mlade umjetnike, čije stvaralaštvo je suvremeno, no istovremeno duboko ukorijenjeno u bogatstvu kubanske glazbene tradicije.

»Projekt Havana Cultura osobno mi je omogućio vidjeti i osjetiti samo srce države koja me zaintrigirala dok sam još bio mlad DJ.« Gilles Peterson


Kompilacija Havana Cultura: Diskografija 2009. - 2017. izdana je 18. studenoga 2016.

Posljednje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard pokreće novu digitalnu kampanju za svoju vodeću inicijativu odgovornog konzumiranja: Pijte više vode

Pročitaj više

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svjetskom poslovnom vijeću za održivi razvoj

Pročitaj više

21.2.2024

Pernod Ricard objavljuje novu upravu za održivost i odgovornost

Pročitaj više