BALLANTINE'S PREDSTAVLJA SVEMIRSKU ČAŠU

22.9.2015

BALLANTINE'S PREDSTAVLJA SVEMIRSKU ČAŠU

Prva čaša za viski napravljena posebno za bestežinsko stanje.

Ove su godine u Ballantine'su započeli s dizajniranjem čaše kako bi se u budućnosti moglo uživati uz viski i u svemiru. S oduševljenjem su predstavili prototip „Ballantine's Space Glass", koji je osmišljen i testiran u njemačkom Bremenu, i to u bestežinskom prostoru ZARM Drop Towera.Zakrivljeni oblik svemirske čaše dizajniran je tako da svojom roza-zlatnom podlogom lijepo pristaje u dlan, što ovdje na Zemlji daje osjećaj težine, dok u svemiru, naravno, ta težina nestaje.

Zlato se u svemirskoj tehnologiji često koristi jer odbija sunčevo zračenje, dok u našem slučaju, također sprječava da čaša utječe na okus viskija. Roza-zlatna boja ujedno podsjeća na bakar, koji se koristi u procesu destilacije viskija te tako naglašava bogatu povijest robne marke Ballantine's.

Prije nego što će se Ballantine'sova svemirska čaša stvarno početi koristiti u svemiru možda će proteći više godina, desetljeća ili stoljeća. Stoga su u Ballantine'su tražili načine kako je moguće doživjeti sličan svemirski osjećaj ovdje na Zemlji. Imajući to na umu, Sandy Hyslop, majstor miješanja, oblikovao je posebnu seriju škotskog viskija baš u ovu svrhu.

BALLANTINE'S SPACE BLENDED: OSMIŠLJEN ZA UŽITAK OVDJE NA ZEMLJI

Miris:

Note slatkog meda i kremaste vanilije miješaju se s mirisnim klementinama i ječmenim sladom s daškom začina.

Okus:

Viski ispunjava usta medenim okusom, dok istovremeno možemo okusiti hrskavu slatku karamelnu jabuku i mekani edinburški cimet slatkog okusa. Pruža bogat i kompleksan okus.

Naknadni okus:

Izbalansirano sladak i nevjerojatno gladak, s daškom začina.


Posljednje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard pokreće novu digitalnu kampanju za svoju vodeću inicijativu odgovornog konzumiranja: Pijte više vode

Pročitaj više

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svjetskom poslovnom vijeću za održivi razvoj

Pročitaj više

21.2.2024

Pernod Ricard objavljuje novu upravu za održivost i odgovornost

Pročitaj više