Logo

Beefeater 24 izrađuje se tradicionalnom metodom, što znači da se nakon destilacije više ne dodaju druge arome.

  • BEEFEATER 24

    Alkohol i prirodni biljni ekstrakti natapaju se u kotlu 24 sata, što je više nego kod drugih vrhunskih vrsta džina. Njegova je posebnost ta da se među ostalim sastojcima nalazi i japanki zeleni čaj, tako zvani senča. Ovim jedinstvenim procesom nastaje kompleksniji džin punijeg okusa. Uz to, destilacija Beefeatera 24 »prekinuta« je u ranijoj fazi kako bi piće zadržalo svoju svježinu i jačinu. Aroma džina Beefeater 24 kompleksna je i pojačana daškom citrusa, borovica i čaja senča, koji se izvrsno sljubljuje s aromatičnim korijanderom i anđelikom. Litraža: 0,70 l / Alkohol: 45,00 %

Beefeater 24 PRIČA

Marku Beefeater Gin osnovao je James Burrough koji je svoju proizvodnju započeo 1820. godine. Školovao se za farmaceuta, stoga je poznavao utjecaj alkohola, mirisa i različitih plodova u proizvodnji pića. Destileriju je smjestio na obali rijeke Temze. Džin je ime dobio po stražarima kraljeve palače Tower of London, imenovanim „beefeaters" (ljudi koji jedu puno goveđeg mesa). Kako bi stražari bili neustrašivi, hranili su ih goveđim mesom.

Za dobar džin vrlo je važno ulje bobica borovice s različitim aromama, koje su ključne za kasniju destilaciju. Najvažniji su dani u proizvodnoj godini oni sredine listopada kada destilerija dobiva uzorak novog usjeva bobica borovice. Tada se odlučuje kojih pet ili šest uzoraka bobica borovice će sastavljati mješavinu koja će nastaviti tradiciju i kvalitetu džina Beefeater.

Drugi sastojci važni kod proizvodnje džina Beefeater su korijandar, limun, naranča, anđelika, bademi, perunika, slatki korijen ili sladić. Destilacijski proces džina Beefeater drugačiji je od preostalih procesa destilacije jer se svi biljni dodaci dodaju žitnom destilatu već 24 sata prije početka destilacije. Ovaj proces omogućava postepeno izlučivanje okusa i aroma prije nego što počinje destilacija, a rezultat je džin intenzivnijeg i kompleksnijeg okusa.

Novosti

22.3.2024

Pernod Ricard pokreće novu digitalnu kampanju za svoju vodeću inicijativu odgovornog konzumiranja: Pijte više vode

Pročitaj više

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svjetskom poslovnom vijeću za održivi razvoj

Pročitaj više

21.2.2024

Pernod Ricard objavljuje novu upravu za održivost i odgovornost

Pročitaj više