Logo

Glenlivet je vjerojatno najpoznatija vrsta škotskog single malt viskija.

 • THE GLENLIVET FOUNDER’S RESERVE

  U Glenlivetu sazrijevanje je uvijek bilo vrlo pažljivo kontrolirani proces, jer se nastojao izbjeći nastanak prevelikog broja aroma u piću. Zato je velika pozornost bila posvećena odabiru bačvi. Poželjne su bile izrađene od američkog hrasta koje viskiju daju kremaste note. Glenlivet je vrhunski rezultat Georgea Smitha, genija, kojem su pomogle i jedinstvena lokacija i naklonjeni prirodni uvjeti. Ovo je klasični Glenlivet viski, s kremastim i voćnim karakterom. Litraža: 0,70 l / Alkohol: 40,00 %

 • THE GLENLIVET 12 Y.O.

  The Glenlivet 12 stručnjaci opisuju kao klasičan, voćni viski s izraženim karakterom. Jedan je od najpopularnijih predstavnika sladnih viskija u čijem okusu lako uočavamo note ananasa i posebne okuse koji su posljedica visokog sadržaja minerala i posebnog destilacijskog kotla. Njegovo sazrijevanje u običnim, kao i američkim hrastovim bačvama, karakterizira ovaj viski kao iznimno gladak i sa slatkim notama vanilije. Litraža: 0.70 l, Alkohol: 40.00 %.

 • THE GLENLIVET 15 Y.O.

  The Glenlivet 15 dozrijeva najmanje 15 godina. To je viski koji oduševljava svojim jedinstvenim okusom kao posljedicom procesa dozrijevanja u bačvama francuskog hrasta iz regije Dordogne. Ovo je viski bogatog i egzotičnog okusa. Litraža: 0.70 l, Alkohol: 40.00 %.

 • THE GLENLIVET 18 Y.O.

  The Glenlivet 18 sazrijevao je najmanje 18 godina, a neki ga čak nazivaju i zlatni viski, jer je u četiri godine primio čak 3 zlatne medalje na natjecanju IWSC (International Wine and Spirit Competition), kao i 3 medalje na ISC (International Spirit Competition). Ima bogat i karakterističan okus single malt viskija s nježnim završetkom. Litraža: 0.70 l, Alkohol: 43.00 %

The Glenlivet PRIČA

Povijest viskija Glenlivet započela je u nezakonito djelujućoj destileriji u dolini Speyside. Osnivač George Smith bio je prvi koji je u Škotskoj dobio licencu za proizvodnju viskija. The Glenlivet je prvo priznanje za ugled dobio davne 1822. godine kad je postao jedini viski kojeg je kralj George IV. pio prilikom svoje posjete Edinburgu.

Godine 1844. započela je prodaja viskija Glenliveta u Londonu te je tako marka postala sinonim za kvalitetu. Od 1884. godine samo Smith’s Glenlivet posjeduje pravo na to da se imenuje The Glenlivet. Na kraju prohibicije Smithovi su sinovi izvozili The Glenlivet u SAD pa je tako slava marke po završetku Drugog svjetskog rata proširena u cijelom svijetu.

U SAD je 1930. postao broj jedan među viskijima single malta. Razlozi za uspjeh bili su u vodi s visokim sadržajem minerala, u Tallerovom načinu destilacije, prilikom kojeg se tvore aromatske tvari i u ručnoj izradi bačvi od američkog hrasta, što daje viskiju kremast okus kokosa. Lokacija na više od 300 m nadmorske visine i u blizina mora, daju ovom viskiju, tijekom cijele godine, optimalne uvjete za sazrijevanje u bačvama. Sve ove karakteristike skrivene su u svakoj boci The Glenliveta i zato je on ocijenjen kao viski najviše kvalitete s elegantnim okusom ljetne trave i tropskog voća.

Okusi: THE GLENLIVET FOUNDER’S RESERVE, THE GLENLIVET 12 Y.O., THE GLENLIVET 15 Y.O., THE GLENLIVET 18 Y.O.,

Novosti

22.3.2024

Pernod Ricard pokreće novu digitalnu kampanju za svoju vodeću inicijativu odgovornog konzumiranja: Pijte više vode

Pročitaj više

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svjetskom poslovnom vijeću za održivi razvoj

Pročitaj više

21.2.2024

Pernod Ricard objavljuje novu upravu za održivost i odgovornost

Pročitaj više