THE GLENLIVET NADURRA

Single malt whisky koji, za razliku od ostalih suvremenih whiskya, nije prošao hladnu filtraciju. Čista ekspresija iznimne tradicije.
Godine 2004. The Glenlivet je predstavio Nàdurru: Single malt whisky koji, za razliku od ostalih suvremenih whiskya, nije prošao hladnu filtraciju kako bi ostao vjeran stilu alkoholnih pića u kojima se uživalo tijekom 19. stoljeća. Deset godina nakon što je predstavljena prva Nàdurra, The Pure and Natural One, novi raspon Nàdurre spreman je za dijeljenje i uživanje. Raspon se sastoji od tri nova whiskyja, svaki nazvan po drvetu koje je imalo najveći utjecaj tijekom procesa sazrijevanja. Riječ je o: Nàdurra Oloroso Matured, First Fill Selection i Peated Whisky Cask Finish. Na našem tržištu trenutno se može uživati u The Glenlivet Nàdurra Peated Whisky Cask Finish.

Ovaj whisky nadahnut je povijesnom tradicijom proizvodnje whiskyja u The Glenlivet destileriji, u kojoj je dim od treseta izvorno korišten za sušenje sladnog ječma. Ovaj jedinstveni dodatak The Glenlivet rasponu dovršen je u drvenim bačvama koje su prethodno čuvale intenzivno dimljeni škotski whisky. Jako nadimljene drvene bačve obogaćuju ovaj dozrio whisky s nježnim, aromatičnim dimnim notama koje nadopunjuju blagu voćnost po kojoj je The Glenlivet poznat. The Glenlivet Nàdurra nježno je isklesana iz prirodnih materijala, od strane stručnih zanatlija koji su godinama izučavali i usavršavali svoj rad. Vizualni elementi ovog whiskyja cijene taj iscrpljujući trud te ga stavljaju u prvi plan. Oni upućuju na taktilnu prirodu stručnosti zanata, alata i znanja koje je potrebno postići da bi se prošle najstrože kontrole kvalitete. Majstor svoju mudrost prenosi svome učeniku, baš kao što osoba koja uživa u čaši Nàdurre njezin jedinstven okus i miris prenosi dalje na one s kojima dijeli ovaj jedinstveni single malt whisky.
ZADNJE DODANO
Kviz o odgovornom konzumiranju alkohola
Sretna, zdrava i vesela 2023!
Sretna, zdrava i vesela 2021!