ABSOLUT VOTKA

Absolut votka jedna je od najpriznatijih svjetskih marki premium žestokih pića. Baš svaka kap Absolut votke dolazi iz istog izvora, iz Åhusa na jugu Švedske. To osigurava premium kvalitetu, bez obzira na to gdje se Absolut votka konzumira.
Povijest Absolut votke datira u 19. stoljeće i odnosi se na Larsa Olssona Smitha, koji je bio poznat kao »kralj votke«. Već s 14 godina je kontrolirao trećinu prodaje tržišta alkoholnih pića u Švedskoj. Godine 1879. Smith je započeo s proizvodnjom svog najvećeg majstorstva – Absolut Rent Bränvin, potpuno čiste votke. Absolut votka je švedska votka, napravljena isključivo od prirodnih sastojaka i, za razliku od nekih drugih votki, ne sadrži dodani šećer. Zapravo, Absolut votka je toliko čista, koliko votka može biti. Bez obzira na to, ima prepoznatljivi okus: bogat, pun i složen, ali istovremeno gladak i mekan, s izrazitim karakterom zrnja nakon kojeg slijedi dašak sušenog voća.


Proizvedena je samo od zimske pšenice i čiste proljetne vode, koja je dobivena iz punionice vlastitog izvora. Voda dolazi iz Åhusa, iz dubokog bunara koji je zaštićen od nečistoća. Zimska pšenica koja raste na poljima u Åhusu, razlikuje se od drugih usjeva. Posijana je u jesen, a žanje se sljedeće godine. Zimi raste pod švedskim snijegom i razvija svoje čvrsto žito. Votka je napravljena od 100-postotno prirodnih sastojaka i nema dodanog šećera. Neprestana destilacija stvara premium votku koja je iznimno glatka, a Absolut votka je destilirana više od 100 puta te zato predstavlja potpunu osnovu za kreativno miješanje pića.

ABSOLUT CITRON

Votka Absolut Citron napravljena je isključivo od prirodnih sastojaka i, za razliku od nekih drugih votki s okusom, ne sadrži nikakav dodani šećer. To je odlična aromatizirana votka, proizvedena na osnovni prirodnih esencija agruma. Napravljena je od žita s plodnih polja Švedske. Prijatnog je i svježeg voćnog okusa limuna i limete, s nježnom aromom kore limuna.

Nutritivne vrijednosti >>