HAVANA CLUB

Kuba leži na otočju Antili. U svijetu je poznata po cigarama, plesu, živahnom životu i originalnom kubanskom rumu Havana Club. Kubanski rum Havana Club je nacionalno piće koje po originalnom receptu izrađuju već od 1878. godine. Osnovna sirovina za rum Havana Club je šećerna trska koju je na najveći otok ovoga otočja, Kubu, donio Kristofor Kolumbo 1493. godine.

Kubanski rum je sredinom 19. stoljeća s poboljšanjima došao u elitno društvo francuskog konjaka i španjolskog brendija. Ime „Havana Club" je u 20-im i 30-im godinama prošlog stoljeća bilo izabrano u svrhu udruživanja dva svijeta - tradicionalne Kube te tamošnje klupske scene koja se tada budila.

Osnovicu ruma predstavlja svježi sastojak, sirup iz šećerne trske. Za proizvodnju kubanskog ruma koristi se isključivo jedna vrsta šećerne trske, pri čemu je bitno da ona, nakon žetve, bude obrađena tako da šećerni sirup zadrži svježinu i vlagu. Razina vlage, tropsko okruženje, temperatura i morski vjetrovi idealni su za harmonično starenje ruma. Isto tako važan čimbenik kod starenja ruma su bačve napravljene od bijelog hrasta, u kojima se odvijaju bitne razmjene između tekućine i unutrašnjosti stijene drvene bačve. Ta unutrašnjost rumu omogućuje apsorpciju predivne arome, kompleksnost i žuto-smeđu boju.

HAVANA CLUB MAXIMO

Jedinstveni Máximo majstorski je proizvedeno piće od najfinijih i najstarijih rumova. Rijetke i posebno stare zalihe Maximu daju poseban karakter, zbog čega je zaliha ovog pića ograničena. Havana Club Máximo Extra Añejo najprije ostavlja dojam svojim tamnim jantarovim odsjajem koji nastaje kao posljedica starenja. Slijedi aroma koja sjedinjuje hrastovo drvo te miris svježih krušaka i kokosa. Na kraju se može osjetiti drveni priokus s dodatcima vanilije i čokolade koji završava vrhuncem nepogrešivog pikantnog okusa.

Nutritivne vrijednosti >>