MARTELL


Kuću konjaka Martell je 1715. godine osnivao Jean Martell te je ona danas jedna od najstarijih kuća za proizvodnju konjaka u svijetu. Konjaci Martell su rezultat strpljenja, strasti i upotpunjenosti. Njihova povijest datira u 1715. godinu, u regiju Charente u središtu jugozapadne Francuske.

Marka Martell brzo je pridobila ugled u domovini i izvan njezinih granica. Uspjeh  prvenstveno postiže jer je ovaj konjak drugačiji zbog načina dvojne destilacije s uporabom tradicionalnih metoda. Ovaj postupak rezultira svijetlim i glatkim konjakom. Kvaliteta grožđa je vrlo važna za okus pića – grožđe stiže iz četiri najbolje mikroregije francuske pokrajine Cognac. Konjak stječe svoju izvrsnost sazrijevanjem u bačvama napravljenih od  hrasta iz šume Tronçais. Karakteristike ovog drveta čine konjak vrlo blagim, laganim i aromatičnim.

MARTELL X.O.

Konjak Martell X.O. predstavlja osobnost osnivača kuće, Jeana Martella. Tamno je zlatne boje s bakrenom nijansom. Martell X.O. je poznat po kombinaciji najstarijih i najrjeđih rakija, starih od 10 do 35 godina. U konjaku možemo namirisati suho voće, pčelinji vosak, posušeno cvijeće i začine.Ovaj pun konjak finog okusa omogućava da se osjećate elegantno i profinjeno. Lijepo je zaokružen i dugog voćnog okusa. Pijemo ga samog, bez leda.