MARTELL


Kuću konjaka Martell je 1715. godine osnivao Jean Martell te je ona danas jedna od najstarijih kuća za proizvodnju konjaka u svijetu. Konjaci Martell su rezultat strpljenja, strasti i upotpunjenosti. Njihova povijest datira u 1715. godinu, u regiju Charente u središtu jugozapadne Francuske.

Marka Martell brzo je pridobila ugled u domovini i izvan njezinih granica. Uspjeh  prvenstveno postiže jer je ovaj konjak drugačiji zbog načina dvojne destilacije s uporabom tradicionalnih metoda. Ovaj postupak rezultira svijetlim i glatkim konjakom. Kvaliteta grožđa je vrlo važna za okus pića – grožđe stiže iz četiri najbolje mikroregije francuske pokrajine Cognac. Konjak stječe svoju izvrsnost sazrijevanjem u bačvama napravljenih od  hrasta iz šume Tronçais. Karakteristike ovog drveta čine konjak vrlo blagim, laganim i aromatičnim.

MARTELL L'OR

Martell L'or je najprestižniji u kategoriji konjaka Martell. Vrat boce je pozlaćen 24-karatnim zlatom. Oduševljava tamnozlatnom bojom te intenzivnim mirisom crnog ribiza i suhog voća. Ima izuzetno bogat zaokružen i postojan okus. Pijemo ga samog i u posebnim prilikama.