RAMAZZOTTI


Godine 1815. u glavi mladog Ausana Ramazzottija iz okoline Milana rođena je ideja o novom proizvodu koji danas slavi svoj dvjestoti rođendan. Gorkoj rakiji dali su ime Ramazzotti, a ovo piće je i danas jedno od najpopularnijih pića. Možemo ga piti kao aperitiv ili ga miješati s bezalkoholnim pićima.

Iako je piće nastalo u susjednoj Italiji, ima već dugi niz godina vezu sa Hrvatskom. Prije sto  godina proizvođači Ramazzottija su u Hrvatskoj kupili više bačvi u kojima nastaje miris i okus popularnog pića. U brižno čuvanoj recepturi skrivaju se čak 33 različite biljke iz cijelog svijeta, koje sazrijevaju u tim bačvama.

RAMAZZOTTI APERITIVO ROSATO

Ramazzotti predstavlja čudnovatu i odvažnu novost iz Italije: voćni, svježi aperitiv s jedinstvenim okusima hibiskusa i cvijeta stabla naranče. Pravo osvježenje za vruće ljetne dane, omiljeno prije i nakon jela. Aperitiv je odlično polazište za različita predjela ili uživanje nakon obroka. Nudimo ga samostalno ili kao osvježavajući koktel, npr. Rosato Mio. Nazdravimo ljetu, Italiji ili tek veselim trenutcima.