PERNOD


Pernod je u 19. stoljeću bio vrlo popularno piće. Proizvodio se od anisa s dodacima halucinogena te je sadržavao od 65 do 75 posto alkohola.

Ritual s Pernod Absintheom ima svoju tradiciju. Pernod Absinthe se točio u čaše, u kojima su bile postavljene posebne žlice na kojima bi se položila kocka šećera, preko koje se zatim izljevala voda. Kombinacija je zatim stvorila maglovitu bijelu boju koja je zbog svoje enigmatičnosti bila vrlo privlačna.

Ubrzo je ovo piće postalo toliko popularno među pariškim umjetnicima i književnicima (Oscar Wilde, Picasso, Maupassant, Poe, Verlaine, Baudelaire, Rimbauld …) da je dobilo ime L’heure verte odnosno Zelena Vila. Umjetnici i filozofi su za vrijeme druženja u pariškim lokalima ispijajući apsint dobivali nadahnuće. Pernod Absinthe se često spominje kao prvi apsint. Ima specifičan okus pelina, komorača i anisa.

PERNOD

Pernod predstavlja najstariji i najpopularniji francuski liker na osnovi anisa. Karakteristična mješavina anisa i aromatičnog bilja koje piću daje specifičan okus, brižljivo je čuvana tajna. Pernod možemo, poput Francuza, konzumirati razrijeđenog s vodom ili pomiješanog sa sodom ili voćnim sokom.