Dobrodošli na web stranicu Pernod Ricard Croatia

Web stranica sadrži informacije o alkoholnim pićima, stoga je dozvoljen pristup isključivo punoljetnim osobama.
Za nastavak upišite svoju godinu rođenja:


Klikom na donji link „ Uđi “ potvrđujem da imam 18 godina ili više i da se slažem s općim
uvjetima web stranice Pernod Ricard Croatia.

Na web stranicama Pernod Ricard Croatia koristimo kolačiće u svrhu osiguravanja web usluge i funkcionalnosti koje bez njih ne bi mogli nuditi. Ulaskom i nastavkom korištenja suglasni ste s uporabom kolačića.
Ako kolačiće ne želite, možete ih onemogućiti u postavkama preglednika.
UĐI
Molimo Vas da naše proizvode odgovorno konzumirate.
www.responsible-party.com
Pernod Ricard Croatia, 2015 Pravna obavijest Autori

PERNOD RICARD CROATIA

Mi smo dinamična tvrtka s dugogodišnjom tradicijom, jer smo po svom prethodniku Allied Domecq u Hrvatskoj prisutni već od 1994. godine.

Naš je glavni cilj izgradnja naših robnih marki i ponosni smo na to što se mnoge od njih uvrštavaju među 100 najsnažnijih robnih marki u kategoriji žestokih pića i vina.

Uspješnost našeg poduzeća temelji se na jasnoj poslovnoj strategiji. Ključne su poluge naše strategije vlastita distribucija i prodaja, širok asortiman vodećih robnih marki te stalan razvoj tima koji upravlja robnim markama.

U poduzeću Pernod Ricard Croatia svjesni smo odgovornosti prema društvu i okolišu u kojem djelujemo. Kao vodeće poduzeće u ovoj vrsti industrije predani smo podizanju svijesti potrošača o važnosti umjerene i odgovorne konzumacije alkoholnih pića i čuvanja okoliša.


O nama

Pernod Ricard je svjetski vodeći lider na tržištu jakih alkoholnih pića i vina. Od svog osnivanja 1975. godine, Pernod Ricard ostvaruje stalan razvoj, utemeljen kako na organskom rastu tako i na odvažnim akvizicijama. Kupnja švedske grupe Vin & Spirit u srpnju 2008. znak je ambicija koje grupa ima na svjetskom planu. Pernod Ricard nastavlja se razvijati na internacionalnom nivou kroz izgradnju portfolija premium brandova, uz prisutnost na svim kontinentima sa decentraliziranom strukturom upravljanja. Tridesetogodišnje postojanje kompanije Pernod Ricard se može podijeliti na četiri bitna razdoblja:

1975 - Udruživanje firmi Pernod i Ricard

Ljuti suparnici na francuskom tržištu, Pernod i Ricard u prosincu 1974. godine odlučili su, da u cilju osvajanja međunarodnog tržišta ujedine svoje snage. Nova grupacija također je uključila i Campbell Distillers kao i JFA Pampryl.

1980 do 1990 – Osvajanje svjetskog tržišta

Pernod Ricard realizira svoje prve akvizicije proizvođača whiskya, već tada jednog od najbolje prodavanih alkoholnih pića na svijetu i grupacija počinje graditi svoju globalnu distributivnu mrežu.

Od 2000 – Usmjeravanje pažnje na vina i alkoholna pića

Kompanija je 2001. godine preuzela kompaniju Seagram, kao i kompaniju Allied Domecq 2005. godine.

2008 – Širenje portfolija

Pernod Ricard kupuje grupu Vin & Spirit, koja je vlasnik poznatog branda Absolut vodka. Integracijom Absolut vodke u postojeći asortiman premium robnih marki otvoren je put odličnim potencijalima za rast.

Učinci preuzimanja kompanija, a prije svega Allied Domecq i Vin & Spirit snažno su pojačali prodajni program Pernod Ricard-a tako da sada 15 ključnih brandova čine: Ballantine’s, Chivas, Absolut, Martell, The Glenlivet, Jameson, Havana Club, Malibu, Kahlua, Beefeater, Ricard, dva vina - Jacob’s Creek, Montana, kao i dva šampanjca – Mumm i Perrier Jouët.

Pernod Ricard se zalaže za kontinuirani razvoj politike odgovorne konzumacije kao i promoviranje umjerene potrošnje svojih proizvoda. Korporativna odgovornost očituje se u ekonomskom razvoju uz poštovanje načela zaštite životne sredine, kroz uštedu vode i energije, smanjenje otpada i promoviranje reciklaže.