Dobrodošli na web stranicu Pernod Ricard Croatia

Web stranica sadrži informacije o alkoholnim pićima, stoga je dozvoljen pristup isključivo punoljetnim osobama.
Za nastavak upišite svoju godinu rođenja:


Klikom na donji link „ Uđi “ potvrđujem da imam 18 godina ili više i da se slažem s općim
uvjetima web stranice Pernod Ricard Croatia.

Na web stranicama Pernod Ricard Croatia koristimo kolačiće u svrhu osiguravanja web usluge i funkcionalnosti koje bez njih ne bi mogli nuditi. Ulaskom i nastavkom korištenja suglasni ste s uporabom kolačića.
Ako kolačiće ne želite, možete ih onemogućiti u postavkama preglednika.
UĐI
Molimo Vas da naše proizvode odgovorno konzumirate.
www.responsible-party.com
Pernod Ricard Croatia, 2015 Pravna obavijest Autori

LOKALNA INICIJATIVA

Model društvene odgovornosti slijedimo također u Pernod Ricard Croatia. U ostvarivanju načela društvene odgovornosti pridružujemo se aktivnostima Grupe, dok određene aktivnosti u Hrvatskoj provodimo s obzirom na naše lokalne specifičnosti i potrebe.


Osposobljavanje zaposlenika

Za zaposlenike organiziramo redovite susrete koji su namijenjeni upoznavanju s praksama i djelatnostima grupe Pernod Ricard na području društvene odgovornosti. Kao ambasadori odgovornog pijenja zaposlenici sudjeluju u podizanju svijesti mladih i vozača. Svake godine pridružujemo se globalnoj inicijativi „Responsib'ALL Day".

Zaposlenici su ujedno i mentori. Svatko od nas u svojem okruženju potiče i usmjerava svoje bližnje, prijatelje i poznanike u pogledu odgovornog pijenja. S alkoholnim pićima susrećemo se u svakodnevnim životnim situacijama, jer ih često konzumiramo na druženjima i slavljima. Nastojimo da su naši bližnji, prijatelji i poznanici budu svjesni problema koje može donijeti prekomjerna konzumacija ili čak zlouporaba alkoholnih pića. Umjereno i sigurno pijenje pobrinut će se za lijepe uspomene na naša druženja i zabave.
Na fotografiji: Zaposlenici kao ambasadori odgovornog pijenja potiču i usmjeravaju svoje bližnje i partnere.

Poticanje odgovornog pijenja

Alkoholna pića već su stoljećima dio našeg života i kulture. Ako ih konzumiramo odgovorno i u umjerenim količinama, mogu ojačati slavljeničko raspoloženje i svečanost događaja koje proslavljamo zdravicom. Odgovorno pijenje može biti dio opuštenog i ugodnog druženja.

U akciji podizanja svijesti o odgovornom pijenju fokusiramo se na mlade, trudnice i vozače. Pripremili smo letak „Alkohol pod kontrolom", u kojem su predstavljene smjernice za odgovornu konzumaciju alkohola. Sami ili u suradnji s partnerima provodimo projekte koji odvraćaju vozače od vožnje pod utjecajem alkohola. Mlade pak potičemo na odgovornu zabavu uz umjereno pijenje alkoholnih pića.

Mobilna aplikacija Wise Drinking

Uz pomoć mobilne aplikacije svatko može voditi dnevnik pijenja, a aplikacija mu također kaže kada može sjesti za volan. Na opušten način također odgovara na brojna druga pitanja koja postavljaju ljudi koji su konzumirali alkoholna pića, a koji svejedno razmišljaju o tome da sjednu za volan. Podaci koje omogućuje mobilna aplikacija nisu tako točni kao testovi alkoholiziranosti. To pridonosi većoj svijesti vozača da nakon pretjeranog konzumiranja alkohola ne sjedaju za volan.

Više o aplikacijiOdgovorno zabavljanje

U suradnji sa studentskom organizacijom Erasmus Student Network, Pernod Ricard osnovao je program za odgovorno zabavljanje „Responsible Party", čime se u brojnim europskim državama nastoji podići svijest studenata u pogledu pitanja koja su povezana s odgovornim pijenjem alkohola. U program je bilo uključeno više od 175.000 studenata.

Čuvanje okoliša


U Hrvatskoj Pernod Ricard nema proizvodne pogone ili proizvodne površine. Stoga se naša briga za okoliš pogotovo ogleda u smanjivanju utjecaja na okoliš, a što je povezano s radom zaposlenika u uredima i na terenu po Hrvatskoj.

Zajednice i partneri


Za naše partnere i ljubitelje alkoholnih pića organiziramo edukacije namijenjene poticanju odgovornog pijenja. Upoznajemo ih s općim činjenicama i podacima o alkoholnim pićima te o utjecaju konzumacije alkohola na naše psihofizičke sposobnosti. U okviru obrazovanja kod naših partnera također podižemo svijest o utjecaju konzumacije alkoholnih pića na mlade. Istraživanja ukazuju na čestu konzumaciju alkohola u tinejdžerskim godinama. Izuzetno je važno je da su mladi već u tim godinama svjesni posljedica pijenja i značenja odgovorne konzumacije alkohola.

Zaposlenici društva Pernod Ricard Croatia također se odazivaju na molbe studenata vezane uz pripreme diplomskih i seminarskih zadaća.
Na fotografiji: Za naše partnere organiziramo obrazovanja na kojima govorimo o odgovornom pijenju alkoholnih pića.