Dobrodošli na web stranicu Pernod Ricard Croatia

Web stranica sadrži informacije o alkoholnim pićima, stoga je dozvoljen pristup isključivo punoljetnim osobama.
Za nastavak upišite svoju godinu rođenja:


Klikom na donji link „ Uđi “ potvrđujem da imam 18 godina ili više i da se slažem s općim
uvjetima web stranice Pernod Ricard Croatia.

Na web stranicama Pernod Ricard Croatia koristimo kolačiće u svrhu osiguravanja web usluge i funkcionalnosti koje bez njih ne bi mogli nuditi. Ulaskom i nastavkom korištenja suglasni ste s uporabom kolačića.
Ako kolačiće ne želite, možete ih onemogućiti u postavkama preglednika.
UĐI
Molimo Vas da naše proizvode odgovorno konzumirate.
www.responsible-party.com
Pernod Ricard Croatia, 2015 Pravna obavijest Autori

KODEKS TRŽIŠNOG KOMUNICIRANJA

Godine 2007. Pernod Ricard je usvojio kodeks tržišnog komuniciranja, koji predstavlja stroga etička pravila za oglašavanje i druge oblike promocije Grupe.

Radi se o internom kodeksu koji vrijedi za promidžbene aktivnosti grupe Pernod Ricard u cijelom svijetu. Svrha spomenutog kodeksa je osigurati da tržišna komunikacija ne potiče ili ne dopušta prekomjerno pijenje ili bilo kakvu zlouporabu alkoholnih pića.

Tržišno komuniciranje

Kodeksom se tržišno komuniciranje definira kao svako oglašavanje robnih marki ili tržišno komuniciranje koje adresira potrošače putem bilo kojeg medija (npr. tisak, elektronički mediji, označavanje, Internet, nove tehnologije i sponzorstva), uključujući sve oblike promocije, prodaje i opreme prodajnih mjesta.

Ne uključuje materijale koji su namijenjeni oglašavanju ili priopćenja za javnost, materijale za vladine agencije ili javnost u pogledu sadržaja koji su namijenjeni podizanju svijesti i obrazovanju na temu odgovornog pijenja te uloge alkohola u društvu.

Osnovna načela

Tržišno komuniciranje mora:

biti zakonito, pristojno, pošteno i istinito te mora uzimati u obzir opća načela poštene konkurencije i dobrih poslovnih praksi;
poštovati osjećaj za društvenu odgovornost i uzimati u obzir načela poštenosti; biti utemeljeno na dobroj vjeri;
poštovati dostojanstvo i integritet čovjeka.