WYBOROWA


Poljska tradicija votke datira u rano 15. stoljeće. Votka pod nazivom Wyborowa je poslije svog rođenja 1927. godine postala nacionalna ikona.

Priča votke Wyborowe počinje još i ranije, u 18. stoljeću, kada su votku prvi put destilirali u gradskim kućanstvima i samostanima. Plemićki i samostanski redovi su se natjecali tko će izraditi kvalitetniju votku.

Većina votki je napravljena od krumpira i kukuruza. Najvažniji sastojak votke Wyborowe je visokokvalitetna raž te je tako nazvana imenom „dankowskie złote". Ta raž bila je posijana na posebno odabranim poljima u kombinaciji s drugim biljkama što je pridonijelo ugodnijoj mikroklimi. Postupak destiliranja votke također predstavlja simbolički uspjeh poljske znanosti. Votka je proizvedena u poznatim destilerijama zapadne Poljske te uspješno udružuje različite tehnike destiliranja s 500-godišnjom tradicijom.

Wyborowa je bila proizvedena za svjetsko tržište i izvezena već 1932. godine.  Od tada ostvaruje veliki uspjeh na tržištima kao što su Brazil, Kina i SAD. Danas slovi za ponos Poljske, a prodaju je u približno 80 država svijeta.

WYBOROWA

U proteklim godinama Wyborowa je uspjela ostati vjerna svojoj baštini, a ujedno zadržati moderni karakter. Votka Wyborowa napravljena je isključivo od lokalnog zrna raži. Od 1930. godine je osvojila više od 30 međunarodnih nagrada.

Nutritivne vrijednosti >>