AVIÓN


Tekila Avión® postavlja nove standarde u kvaliteti i okusu. Ken Austin, osnivač Tequila Avión LLC zadao si je cilj stvaranja tekile koja će se odlikovati kako izuzetnim okusom, tako i dizajnom.

Rezultat tog plana su izvrsne Tequila Avión Añejo, Reposado, Silver i Espresso proizvedene od odabrane agave i s jedinstvenim procesom destilacije. Avión je dobio nagradu Best Tasting Unaged White Spirit in Best Tasting Tequila in the World na 2012. San Francisco World Spirits Competition.

Tequila Avion proizvedi se isključivo od Blue Weber agave, koja raste u najvišim područjima Jalisca u Meksiku. Visoka nadmorska visina stvara dodatni stres za same biljke, što tekili daje dublji okus i karakter. Biljke iz ovog područja također su poznate po visokom udjelu minerala i izvrsnoj kvaliteti i karakteru. Agava se nakon berbe polako prže na ciglama na niskoj temperaturi, što tekili daje još bogatiji okus. Destilacija se provodi u malim serijama, u jedinstveno oblikovanim kotlovima, nakon čega slijedi proces izuzetno spore destilacije koja piću pruža dodatnu stabilnost i glatkoću okusa.AVIÓN SILVER

Avión Silver tekilu pune u boce odmah nakon destilacije. Odlikuje se intenzivnim okusom agave s travama, esencijom ruže, crnog papra, grožđa i ananasa. Svježa je i čista, lijepo izbalansirana i nevjerojatno glatka. Avión Silver tekila dobila je naziv pobjednika Best Unaged White Spirit and Best Tequila Winner na 2012 San Francisco World Spirits Competition.

Nutritivne vrijednosti >>