Dobrodošli na web stranicu Pernod Ricard Croatia

Web stranica sadrži informacije o alkoholnim pićima, stoga je dozvoljen pristup isključivo punoljetnim osobama.
Za nastavak upišite svoju godinu rođenja:


Klikom na donji link „ Uđi “ potvrđujem da imam 18 godina ili više i da se slažem s općim
uvjetima web stranice Pernod Ricard Croatia.

Na web stranicama Pernod Ricard Croatia koristimo kolačiće u svrhu osiguravanja web usluge i funkcionalnosti koje bez njih ne bi mogli nuditi. Ulaskom i nastavkom korištenja suglasni ste s uporabom kolačića.
Ako kolačiće ne želite, možete ih onemogućiti u postavkama preglednika.
UĐI
Molimo Vas da naše proizvode odgovorno konzumirate.
www.responsible-party.com
Pernod Ricard Croatia, 2015 Pravna obavijest Autori

GLOBALNA STRATEGIJA

Vodič u neprestanom unošenju poboljšanja u društveno odgovorno djelovanje Grupe jest traženje odgovarajuće ravnoteže između financijske učinkovitosti, poštovanja dioničara, čuvanja okoliša, čuvanja potrošača i poštovanja kulturnih razlika.

Vodič u neprestanom unošenju poboljšanja u društveno odgovorno djelovanje Grupe jest traženje odgovarajuće ravnoteže između financijske učinkovitosti, poštovanja dioničara, čuvanja okoliša, čuvanja potrošača i poštovanja kulturnih razlika.

Pernod Ricard slijedi model društvene odgovornosti koji uključuje četiri područja djelovanja:


osposobljavanje zaposlenika,
poticanje odgovorne konzumacije pića,
očuvanje okoliša,
zajednice i partneri.
Aktivnosti na području društvene odgovornosti povezane su s djelatnošću Grupe, njezinom kulturom i identitetom, koji se očituju kroz sve zaposlenike. Osnovnu misao vodilju predstavlja model društvene odgovornosti. Strategiju vodi Holding Pernod Ricard, a decentralizirano se izvodi u cijeloj Grupi.

Kao pionir na području društvene odgovornosti, koji neprestano nastoji unositi poboljšanja u sva područja svog djelovanja, grupa Pernod Ricard 2012. godine odlučila je pristupiti pilot-projektu pokusnog uvođenja francuskog standarda. Svrha spomenutog projekta bila je ocijeniti kredibilnost inicijativa na području društvene odgovornosti u skladu sa standardom ISO 26000.
Sve od 2013. godine Pernod Ricard sudjeluje u inicijativi Ujedinjenih naroda nazvanoj „Global Compact". Pristupanjem spomenutoj inicijativi Grupa se obvezala na poštovanje i promicanje njezinih temeljnih principa.

Preberi obveze grupe Pernod Ricard na području društvene odgovornosti..


Osposobljavanje zaposlenika


Jedno od četiri temeljna područja našeg modela društvene odgovornosti predstavlja poštovanje i osposobljavanje zaposlenika. Zaposlenici dobivaju beneficije koje donose naše obveze u pogledu strukovnog razvoja pojedinaca, poticajnog radnog okruženja i dobrog raspoloženja na radnom mjestu. Ujedno su zaposlenici također ambasadori koji doprinose provedbi strategije društvene odgovornosti.


Sudjelovanje zaposlenika u provedbi obveza Grupe na području društvene odgovornosti odvija se u okviru pet aktivnosti:


Sve zaposlenike obrazujemo o održivim izazovima i obvezama grupe Pernod Ricard na području društvene odgovornosti.
Zaposlenike uključujemo u sve aktivnosti koje se odvijaju unutar Grupe u svrhu provedbe naših obveza. Među zaposlenicima potičemo poduzetnički duh i sudjelovanje u inovacijama.
Potičemo raznolikost i odnose koji se temelje na međusobnom poštovanju te povjerenju.
Posvećujemo pažnju dobrom raspoloženju zaposlenika i podupiremo njihov razvoj.
Od vođa očekujemo da svojim djelovanjem budu primjer zaposlenicima.


Poticanje odgovorne konzumacije pića


Već od samih početaka u prvom je planu društveno odgovornih inicijativa Grupe poticanje odgovorne konzumacije pića. „Želimo upozoravati na umjerenost, kako bi konzumacija alkohola bila ugodno iskustvo i sinonim za užitak i ugodnu atmosferu."
Patrick Ricard

Obveze Grupe Pernod Ricard

Želimo osigurati da potrošnja naših proizvoda bude užitak i sigurno iskustvo. Stoga potičemo kulturu umjerene konzumacije pića te se zalažemo za sprječavanje zlouporabe alkohola. U tu svrhu provodimo akciju podizanja svijesti te se pritom također povezujemo s partnerima iz naše branše, s nevladinim organizacijama te vladinim službama. Unutar Grupe usvojili smo Kodeks tržišne komunikacije, kojim su utvrđeni strogi etički standardi koje slijedimo.

U okviru poticanja odgovorne konzumacije pića Pernod Ricard odredio je pet prioritetnih područja:

potičemo umjerenu konzumaciju pića,
ne preporučujemo vožnju pod utjecajem alkohola,
podižemo svijest mladih o rizicima koji su povezani s prekomjernom ili neprimjerenom konzumacijom alkohola,
ne preporučujemo konzumaciju alkohola trudnicama,
zaposlenike opominjemo da budu svjesni svojih odgovornosti u poticanju odgovorne konzumacije alkohola.

Sudjelovanje u zajedničkim sektorskim obvezama

Proizvođači alkoholnih pića u 2012. godini usvojili su pet obveza koje su usmjerene na smanjivanje štetne uporabe alkohola. Obveze predstavljaju potporu u ostvarivanju globalne strategije Svjetske zdravstvene organizacije.
U osmišljavanju zajedničkih obaveza proizvođača alkoholnih pića inicijativu je u ime jedanaest vodećih proizvođača piva, vina i žestokih pića vodio Pierre Pringuet, nekadašnji izvršni direktor i sadašnji potpredsjednik Uprave grupe Pernod Ricard. Aktivno sudjelovanje u usvajanju spomenutih obveza potvrđuje odlučnost naše grupe, koja kao jedno od vodećih poduzeća u području preuzima vodeću ulogu u poticanju zajedničkog nastupanja sektora proizvođača alkoholnih pića na području odgovornog djelovanja.

Zaposlenici kao ambasadoriGodine 2011. unutar grupe Pernod Ricard uveli smo „Responsib'ALL Day", koji sve zaposlenike poziva na suradnju u poticanji odgovorne konzumacije i na taj način na pomoć u ostvarivanju obveza našeg društva na području društvene odgovornosti. U okviru spomenute inicijative svih 18.000 zaposlenika Grupe jednom godišnje istovremeno na 24 sata napušta svoje uobičajene radne zadaće i sudjeluje u akciji. Središnji cilj projekta je poticanje svih zaposlenika da barem jednom u godini budu aktivni ambasadori poticanja odgovorne konzumacije alkohola.


Varovanje okolja


Na inicijativu jednog od naših osnivača, Paula Ricarda, očuvanje okoliša duboko je usađeno u povijesti Grupe. Godine 2006. usvojili smo dokument o održivom razvoju koji je postao srce naših obveza na ovom području. Grupa je 2013. godine također usvojila novu korporativnu politiku zaštite okoliša.

Istraživanje i zaštita morskih dubina

Čuvanje okoliša za društvo je posebne važno zbog obaveze korištenja najkvalitetnijih sastojaka u proizvodnji naših pića. Vizionarski osnivač društva Paul Ricard, koji je ujedno pionir u grani alkoholnih pića, bavio se pitanjem očuvanja okoliša već u šezdesetim godinama prošlog stoljeća. Godine 1966. osnovao je Oceanografski institut, koji djeluje na području istraživanja i zaštite morskih dubina u Sredozemnom moru.

Učinkovito upravljanje okolišem

Obveze na području zaštite okoliša također slijede poduzeća u Grupi u kojima se odvija proizvodnja i distribucija proizvoda grupe Pernod Ricard. Čak 96 posto svih proizvodnih objekata dobilo je okolišni certifikat ISO 14001, što ukupno predstavlja 99,7 posto svih proizvodnih kapaciteta Grupe.Zajednica i partneri


Pernod Ricard nastoji očuvati uzajamno zadovoljavajuće odnose s lokalnim zajednicama i poslovnim partnerima.

Angažman Grupe odvija se u okviru pet inicijativa:


Doprinos razvoju lokalnih zajednica u kojima je prisutna Grupa Pernod Ricard.
Poticanje poduzetništva koje doprinosi stvaranju vrijednosti.
Promocija lokalnih kultura.
Poticanje naših partnera u pogledu poštovanja načela održivog razvoja.
Stvaranje vrijednosti koje dijelimo s našim partnerima i drugim sudionicima.

Razvoj lokalnih zajednica

U poticanja rasta u lokalnom okruženju slijedimo dva cilja:
Jačanje lokalnog gospodarskog razvoja pri čemu se fokusiramo na razvoj vještina kroz razne programe osposobljavanja. Također omogućujemo pristup obrazovanju i nudimo zaposlenja.
Poboljšanje socijalnih i zdravstvenih uvjeta kroz financiranje socijalnih projekata koji poboljšavaju mogućnosti zapošljavanja te potiču gospodarstvo.

Poticanje poduzetništva

Poduzetnički duh potičemo kako među zaposlenima, tako i u široj zajednici. Na taj način želimo ojačati gospodarski rast u lokalnom okruženju.

Mlade poduzetnike potičemo na osnivanje vlastitih poduzeća te im pri tome nudimo osposobljavanje i financijsku potporu. Financijski podupiremo i nevladine organizacije koje potiču razvoj poduzetništva i pomažu u stjecanju odgovarajućih poduzetničkih vještina onima koji nemaju pristup obrazovanju.

Poštovanje načela održivog razvoja

Poticanje partnera da u svojem djelovanju slijede načela održivog razvoja ima dvojnu svrhu. Načela održivog djelovanja želimo promovirati u široj zajednici i ujedno učvrstiti veze te graditi dugoročna partnerstva s našim dobavljačima.