CONCHA Y TORO


Vinska kuća Concha y Toro jedna je od najvećih i najprepoznatljivijih vinskih kuća Latinske Amerike. Concha y Toro ima u svom asortimanu 10 različnih vinskih linija, od kojih su četiri također prisutne u Hrvatskoj. Stoga kod nas možete kušati linije Frontera, Casillero del Diablo, Terrunyo i Don Melchor, koji je ujedno i najprestižnije vino ove kuće.

Najpopularnija linije vina je Casillero del Diablo, koje sakriva u sebi vinsku legendu staru više od 100 godina. Ona kaže kako je osnivač vinskog podruma, Don Melchor Concha y Toro, prije više od stotinu godina čuvao ekskluzivnu kolekciju najboljih vina što su ih proizveli. Međutim, nakon što su ga opljačkali proširio je priču o đavlu koji živi u njegovom podrumu, na taj način spriječivši nepoželjan pristup do svoje posebne kolekcije. Otuda potječe i ime - Casillero del Diablo ili đavolji podrum.

U Hrvatskoj je vino ove linije dostupno u sljedećim inačicama: Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot i Sauvignon Blanc.

TERRUNYO CARMENERE

Grožđe je ručno brano krajem ožujka, odnosno početkom travnja. Vino sadrži 85 posto vrste carménère, koja je bila već zaboravljena, a zatim su je ponovo otkrili u Čileu, te 12 posto cabernet sauvignona i 3 posto cabernet franca. Vino dozrijeva 13 mjeseci u novim francuskim hrastovim bačvama te sljedećih 8 mjeseci u boci. Vino ima okus po borovnicama, čokoladi i crnom papru.