CONCHA Y TORO


Vinska kuća Concha y Toro jedna je od najvećih i najprepoznatljivijih vinskih kuća Latinske Amerike. Concha y Toro ima u svom asortimanu 10 različnih vinskih linija, od kojih su četiri također prisutne u Hrvatskoj. Stoga kod nas možete kušati linije Frontera, Casillero del Diablo, Terrunyo i Don Melchor, koji je ujedno i najprestižnije vino ove kuće.

Najpopularnija linije vina je Casillero del Diablo, koje sakriva u sebi vinsku legendu staru više od 100 godina. Ona kaže kako je osnivač vinskog podruma, Don Melchor Concha y Toro, prije više od stotinu godina čuvao ekskluzivnu kolekciju najboljih vina što su ih proizveli. Međutim, nakon što su ga opljačkali proširio je priču o đavlu koji živi u njegovom podrumu, na taj način spriječivši nepoželjan pristup do svoje posebne kolekcije. Otuda potječe i ime - Casillero del Diablo ili đavolji podrum.

U Hrvatskoj je vino ove linije dostupno u sljedećim inačicama: Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot i Sauvignon Blanc.

CASILLERO DEL DIABLO RESERVA PRIVADA CABERNET SAUVIGNON

Casillero del Diablo Reserva Privada proizvedena je od grožđa cabernet sauvignon iz vinograda na području doline Maipo. Ovo vino ekskluzivna je kombinacija voća, snage i krhkosti. Osjetiti možemo okus crnog ribiza i vanilije.Izvrsno ide uz meso na žaru, rakove, bifteke u biljnom umaku i umaku od papra, janjetinu i tjesteninu s crvenim umacima.