CHIVAS


Raskošni viskiji Chivas Regal već su više od dva stoljeća sinonim za najbolji viski. Slavu su zaradili vrhunskim okusom i kvalitetom.

Chivas potiče pozitivan pogled na život i utjelovljuje vrijednosti vjernosti, časti, hrabrosti te dogodovštine. Tvrtku Chivas Brothers u gradu u sjevernom škotskom Aberdeenu osnovala su braća John i James Chivas još daleke 1801. godine i to radi opskrbe lokalne aristokracije luksuznim proizvodima. Braća Chivas su započela s eksperimentiranjem kombinacijama različitih viskija te stoga slove za pionire umjetnosti miješanja.

Vrhunska kvaliteta proizvoda Chivas doživjela je veliko priznanje 1843. godine kada je kraljica Viktorija braći dodijelila imenovanja, odnosno, dozvolu za opskrbu kraljevog suda Royal Warrant.

Ugled proizvoda brzo se širio po Škotskoj i kasnije osvojio i druge ljubitelje viskija u svijetu. Chivas Regal je viski u kojem ćete sigurno uživati.

CHIVAS REGAL 25 Y.O.

Prvi viski koji je ikada nosio ime Chivas Regal  bio je Chivas Regal 25 (dozrijevan najmanje 25 godina), lansiran 1909. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Bio je prvi prestižni viski koji je doživio trenutačni uspjeh. Chivas Regal 25 je posebna mješavina viskija, u kojemu možemo otkriti obilje okusa i aroma (slatka naranča, breskva, marcipan, lješnjaci i bogata mliječna čokolada). „Za mene je bio veliki privilegij stvoriti Chivas Regal 25 Y. O. (godina star). Svi majstori miješanja viskija imaju svoje snove i za mene je ovo realizacija mojih. Nadam se da će se obistiniti snovi svih ljudi koji će kušati ovaj prestižni škotski viski." – Collin Scott. Nutritivne vrijednosti >>