JAMESON


Kao i većina viskija, marka Jameson također ima bogatu povijest koja seže već od 1780. godine, kada je John Jameson otvorio tvornicu viskija u Dublinu. Tijekom godina ta se proizvodnja selila po Irskoj, a danas joj je sjedište u Middletonu. Proizvodnja započinje s kristalno čistom vodom i zlatnim ječmom, nakon čega  slijedi 6 glavnih faza prerade viskija Jameson: slađenje (21 dan), mljevenje (1 dan), gnječenje (2 dana), fermentacija (3 dana), destilacija (7 dana) te dozrijevanje koje traje godinama.

Jameson je irski premium viski kojeg odlikuje iznimno nježan okus do kakvog dolazi usred nekarakteristične trostruke destilacije. Jedna od tajni izrade irskog viskija lagan je proces trostruke destilacije u bakrenim kotlovima. Radi se o  metodi koja Jameson proizvodima daje posebnu nježnost. Note vanilije, začina i oraščića zaokružene su dugim, toplim i nježno začinjenim završetkom. U viskiju je također zamjetna aroma drveta do koje dolazi usred dozrijevanja viskija u hrastovim bačvama.

Danas Jameson predstavlja najbrže rastuću marku premium viskija u svijetu. Može se poslužiti na različite načine – kao klasični viski s ledom, u koktelima ili kratkim pićima.

JAMESON THE DISTILLER’S SAFE

Distiller’s Safe je viski koji je proslavio zanat našega glavnog destilera Briana Nationa i njegovo majstorsko rukovanje irskim kotlom. Ovaj viski odlikuju nježni okusi marelice, cimeta i dinje koji naglašavaju karakteristike žestica. Ječmeni slad daje mu slatki okus koji se razvija sve do cimetastog završetka s naznakama slatkog korijena. Osim naknadnog, dubljeg okusa badema, prisutna je i živahna nota mandarina.

Nutritivne vrijednosti >>