JAMESON


Kao i većina viskija, marka Jameson također ima bogatu povijest koja seže već od 1780. godine, kada je John Jameson otvorio tvornicu viskija u Dublinu. Tijekom godina ta se proizvodnja selila po Irskoj, a danas joj je sjedište u Middletonu. Proizvodnja započinje s kristalno čistom vodom i zlatnim ječmom, nakon čega  slijedi 6 glavnih faza prerade viskija Jameson: slađenje (21 dan), mljevenje (1 dan), gnječenje (2 dana), fermentacija (3 dana), destilacija (7 dana) te dozrijevanje koje traje godinama.

Jameson je irski premium viski kojeg odlikuje iznimno nježan okus do kakvog dolazi usred nekarakteristične trostruke destilacije. Jedna od tajni izrade irskog viskija lagan je proces trostruke destilacije u bakrenim kotlovima. Radi se o  metodi koja Jameson proizvodima daje posebnu nježnost. Note vanilije, začina i oraščića zaokružene su dugim, toplim i nježno začinjenim završetkom. U viskiju je također zamjetna aroma drveta do koje dolazi usred dozrijevanja viskija u hrastovim bačvama.

Danas Jameson predstavlja najbrže rastuću marku premium viskija u svijetu. Može se poslužiti na različite načine – kao klasični viski s ledom, u koktelima ili kratkim pićima.

JAMESON THE COOPER’S CROZE

Cooper’s Croze osmislio je naš glavni bačvar Ger Buckley, kojim je zorno prikazao bogatu raznolikost bačvi u destileriji Midleton, kao i dubok utjecaj baštine drva. Cooper’s Croze primjerak je pažljivo proizvedenog viskija koji odlikuju slatkoća vanilije, bogati voćni okusi, cvjetne i začinske note te neizbježan utjecaj hrasta. Premda je odavno napustio bačve, aroma drveta koju ovaj viski upije osjeća se još dugo nakon što ga izvadimo iz bačvi. Ovo je viski koji slavi bogatstvo i ljepotu drva.

Nutritivne vrijednosti >>