BEEFEATER GIN

Marku Beefeater Gin je osnovao James Burrough koji je svoju proizvodnju započeo 1820. godine. Školovao se za farmaceuta, stoga je poznavao utjecaj alkohola, mirisa te različitih plodova u proizvodnji pića. Destileriju je smjestio na obali rijeke Thames. Džin je ime dobio po stražarima  kraljeve palače Tower of London, imenovanim „Beefeaters" (ljudi koji jedu puno goveđeg mesa). Kako bi bili stražari neustrašivi, hranili su ih s goveđim mesom.

Za dobar džin vrlo je važno ulje bobica borovice s različitim aromama, koje su ključne za kasniju destilaciju. Najvažniji dani u proizvodnoj godini su oni sredine listopada kada destilerija dobiva uzorak novog usjeva bobica borovice. Tada se odlučuje kojih pet ili šest uzoraka bobica borovice će sastavljati mješavinu koja će nastaviti tradiciju i kvalitetu džina Beefeater.

Drugi sastojci važni kod proizvodnje džina Beefeater su korijandar, limun, naranča, angelika, bademi, perunika, slatki korijen ili sladić. Destilacijski proces džina Beefeater je drugačiji od preostalih procesa destilacije jer se svi biljni dodatci dodaju žitnom destilatu već 24 sata prije početka destilacije. Ovaj proces omogućava postepeno izlučivanje okusa i aroma prije nego što počinje destilacija, a rezultat je džin  intenzivnijeg i kompleksnijeg okusa.

BEEFEATER 24

Beefeater 24 izrađuje se tradicionalnom metodom, što znači da se nakon destilacije više ne dodaju druge arome. Alkohol i prirodni biljni ekstrakti natapaju se u kotlu 24 sata, što je više nego kod drugih vrhunskih vrsta džina. Njegova posebnost je ta da se među ostalim sastojcima nalazi i japanki zeleni čaj, tako zvani senča. Ovim jedinstvenim procesom nastaje kompleksniji džin punijeg okusa. Uz to, destilacija Beefeatera 24 »prekinuta« je u ranijoj fazi kako bi piće zadržalo svoju svježinu i jačinu. Aroma džina Beefeater 24 je kompleksna i pojačana daškom citrusa, borovica i čaja senča, koji se izvrsno sljubljuje s aromatičnim korijanderom i angelikom. Nutritivne vrijednosti >>